Monday, December 19, 2011

Side effect

Currently I'm on Controloc 40mg which is a Gastro-resistant tablets to cure my severe reflux oesophagitis. For those yang tak tahu I had a scope prodecure done last month  ,where the doctor actually found bad bacterias in my tummy that can only be treated after we cured my bad acid reflux. Tapiiiiii....dari minggu lepas my stomach asyiklah meragam. Makan sikit mulalah ke toilet 4-5 kali. Kalau 3 kali makan multiplelah berapa kali I keluar masuk toilet ='(
 Nak keluar rumah pun macam cuak sebabnya takut tak jumpa toilet >.<

Daripada minggu lepas nak google kalau ubat Controloc ni ada side effect atau tidak, tapi asyiklah lupa . Anyway, I googled this morning and guess what?. One of  the medicine side effect is diarrhea. Patutttt lerr.....

Consulted my specialist and he advised me to stop taking the meds for a few days, tengok kalau tak makan ubat still diarrhea or not. Kalau makan balik ubat and still jugak diarrhea lepas tu maknanya memang kena tukar ubat lainlah. Seksa wa tau keluar masuk especially toilet kat opis ni.......macamlah jauh sangat tapi kekadang toilet kat opis ni semua penuh tau. Masalah besarlah masa tu =D




Lunch I tengahari tadi...Pepper Lunch. Sedap tapi ayam semua Adik rembat >.<



 
Baguih sungguhkan dah cerita-cerita pasal diarrhea pastu tunjuk gambar makanan.
Syabas!
 
 

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

zatil said...

Ouchhhh PM..gastric mmg menyakitkan..saya pon ada tp x serius sgt and amik zantac..
take care and hope to get well as usual!!

Pink Mama said...

thank you dear =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin