Friday, September 9, 2011

She did a no show

Anyway semalam sepatutnya Bibik kami pulang dari bercuti setelah balik kampung selama lebih sebulan. Nampaknya she did a no show yesterday at LCCT. Jenuh orang menunggu sejam lebih, tak jugak muncul. Kalau dah tau tak nak balik sini, kenapalah tak call dari sana inform.

Senang sikit kami nak buat arrangement cari maid lain ke dan tak payahlah terhegeh-hegeh menunggu di airport lebih sejam.Bangsa tak bertanggungjawap sungguhlah.

Permit kerja pun baru 4 bulan renew. Betullah menyusahkan orang sebab bulan 4 lepas dia buat hal kata tak nak kerja. Bila kami dah dapat replacement maid dia tukar fikiran so we let go maid baru tu to orang lain and renew her permit. Dia nak balik kampung kami izinkan...sekali ini balasan dia kepada kami.

Ntahlah malas nak komen banyak-banyak, nanti sakit hati. Bila sakit hati mulalah start nak menyumpah seranah.  The thing with these Indonesian maid ni derang tak pernah anggap kita macam family dia, kita jer yang terhegeh-hegeh nak anggap dia macam family.My mother siap nak justifykan mungkin dia terlepas flight. Terlepas flight pun takkan tak reti nak call beritahu.  Cukuplah rasanya nak cakap banyak-banyak pun tak guna.

Kita koreklah duit tabung lagi cari maid baru.

Back to square one I guess.....baju nak gosok setinggi gunung. Baru hari tu hati berbunga-bunga, bibik balik nanti clear sikit kain gosok. :'(


Ngadap makanan lagi best dari fikir pasal bibik bertuah tu >.<






pictures taken using Instagram =)


7 comments:

zarin said...

slalu mcm ni lah kan bila dah bg dia balik, dia takmo balik sini lagi dah
tkpe, baju leh hantar dobi tuk iron ;-)

Pink Mama said...

nasiblahkan....nampaknya terpaksalah mengayakan dobi =)

Nadiah said...

you ada simpan sikit ke duit gaji dia?

Pink Mama said...

ada ...sebulan gaji. Dah ckp dgn dia kalau dia tak balik, duit gaji dia tu burn

sesemut said...

gi blacklist kan nama dia kat imigresen.
with the new biometrik system, memang habis la dia, kalau tukar nama n passsport baru pon gerenti x boleh keje

Pink Mama said...

Sesemut, ohh ehh kalau blackliskan dia tak boleh masuk kerja balik ya. Nak kena polis report dulu rasanya.

sesemut said...

yup kena police report dulu.
but takpe , janji hati puas. sebab kalau u tak buat camtu, u pon xleh batalkan permit dia under nama u, n bila u nak apply yg baru pon susah sket sebab nama dia still ada.
dan dia pon boleh masuk(legally) selagi permit under u.
biaq dia kena hantaq balik masa kat airport lagi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin