Thursday, September 8, 2011

Random Raya Pictures



Since I have like tons of raya pictures in my iPhone, let me share with you guys some of it.

There's picture of kuih tart yang rupa macam buah epal. Tapi tak sedap sebab tuan rumah letak bunga cengkih as the tangkai so dia macam pahit sikit.

My two girls with their 3 year old cousin yang akan menangis sekuat-kuat hati sebab nak ikut naik kereta kami. So end up Adik kena naik kereta Mak Cu dia sebab nak temankan budak kecik tu.

Kuih maruku....sedap. Tapi tahun ni tak ada rasa macam craving nak makan kuih raya sangatlah.

7 orang budak mengadap kartun Boboy Boi. Budak umur 14tahun sampai 2 tahun kusyuk mengadap kartun =D

Rambut Kakak yang jadi mangsa kena letak riben bagai sebab Adik akan lari dengan laju if i try to put anything fancy on her hair. Budak kecik tu kan tomboy sikit.

Ada kisah disebalik gambar kucing dua ekor tu. Actually I was told that kucing Siam tu adopted the stray kitten (kucing spesis kampung) yang my Pak Long bawak balik dari belakang kedai dia. Pak Long kata ada 3 ekor anak kucing tapi sekor ni saja yang survive.Tengok binatang pun ada perasaan sayang, manusia jer yang kadang-kadang tak berperikemanusiaan.

Last but not least gambar my baby and I on the way pergi beraya =)

2 comments:

Cikidong said...

nak datang beraya lah! hihi

Pink Mama said...

tak ada orang kat rumah hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin