Wednesday, September 14, 2011

Line Clear Sungai Buloh

Line Akak sama jer tak clear pun sebab boss ada hehehe...

Lama dah sebenarnya teringin nak pergi makan kat Line Clear Sg Buloh sejak keluar Jalan-jalan Cari Makan. Tapi biasalah sebab weekend gerai Line Clear ni tak bukak rasanya. Nak pergi time lunch macam jauhnya hai nak ke Sungai Buloh tu.

Semalam apa mimpi ntah ayah budak2 ajak lunch sana. Mak ok jer....

Nak explain jalan ke gerai Line Clear ni mintak mahaplah ya tak reti nak explain. Tapi gerai ni dari simpang tiga Bukit Rahman Putera tu pusing kanan sampailah nampak pencawang TNB. Kalau nak lebih detail cerlah google ya...takut kalau ikut instruction I ni nanti sampai ke Perlis jadinya =P

Firstly, jangan expect gerai dan tempat makan yang lawa-lawa. It's only gerai tepi jalan. Kalau rasa girlfren/boifren bangsa yang nak kena makan tempat yang klas-klas berekon this is not the place. Tetiba teringat kat my ex-classmates, gepren dia tarik muka 14 bila kitaorang dengan selambanya ajak makan kat gerai. Terpaksalah member ikut kehendak buah hati makan kat tempat klas2 saja walaupun pokai.....pepaham jerlah kan student lagi masa tu. Chenta punya pasai, dalam hati ada taman....cer dah kawin agak-agaknya ikut lagi tak kerenah bini tu.

Back to the food story....kekadang I tend to melalut sikit.

So semalam kami ambik 2 pinggan nasi. Lauk kambing harganya RM5.50, lauk ayam RM5.00 dan air 3 gelas. Semuanya RM13.00 macam tulah. Kiranya murah jugaklah.





kari kambing



ayam goreng panas-panas


kuah kari dia memang sedaplah tapi siaplah tangan melekat bau kari lepas tu


muka anak dara saya dah muncung jer sebab kena share nasi dengan mama dia hehe


gini rupa gerai Line Clear ni


kalau rasa nak beromantik....tak sesuailah kot


hehehe...sempat ambik view dari sebelah jalan jer sebab Akak segan u'olls =D


Ohhh Penang....tetiba I miss you so much.


2 comments:

Alin Marlini said...

SUngai Buloh ada Line Clear? Kat maner ek? Alin ddk sna pun tak tau?hehehehe

Pink Mama said...

Alin, I pun sbb tgk Jalan-jalan Cari Makan =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin