Wednesday, May 4, 2011

Majlis tunang and pony ride

 Specialty orang melayu kalau ada kenduri kendara adalah makanannya.
Juadah mesti sedap-sedap. Paling sikit pun mesti ada 4 jenis lauk.
So kalau ada orang jemput kenduri janganlah tolak =)

Sabtu lepas anak buah I bertunang at Sg Buloh. Ikut hati memang malas nak

Bab makan memang happeninglah sampai lupa nak jenguk pelamin orang bertunang.
Wahhh ...orang sekarang bertunang kalah macam majlis bernikah. Baju tunang pun sedondon sepasang. Serious macam orang nak bernikah. Dulu yang lelaki tak boleh datang majlis bertunang ....sekarang ni yang lelaki siap datang majlis macam nak menikah hari tu jugak =P
Ialah tu majlis bertunang sang lelaki jugakkan....takkan yang perempuan jer dapat melaram...kan...kan....

ulam-ulaman...pembuka selera

daging salai masak lemak...perggggghhhh....memang bukaklah selera makan.

meja juadah kuih muih ni memang I suka sangat.
Tiba-tiba rasa macam buffet juadah Ramadhan pulak

agar-agar milo tu specialty omak den. Tapi I makan sikit jer hari tu.

sebab sedar diri dah berdouble chin ='(


hantaran banyak. Gambar blur sebab Kakak tangkap gambar tangan dia goyang

I told you rite macam nak menikahkan =D

Dua jam jugaklah duduk pot pet pot pet dengan sedara mara. Berpeluh jugaklah ketiak. Nak balik mak sedara tak balik lagi. Kang orang tua kata rudelah pulak. LAst-last dah petang nampak macam nak gelap jer terpaksalah excusekan jugak diri.

Ehhh tapi tak balik rumah straight. Ayah budak-budak ni ajak pergi Denai Alam Recreation Centre pulak sebab dah alang-alang lalu situ dari Sg Buloh.

Sukalah Adik sebab dia dapat naik pony ride.




sekali ride RM3/RM5 ....tak ingatlah pulak. Almaklumlah bankernya orang lain.

So basically that is how we spend our Sunday last weekend.


2 comments:

aesh came said...

oh.that agar2 milo nampak menyelerakan~ must try

Pink Mama said...

memang menyelerakan =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin