Saturday, August 7, 2010

Kisah makan dalam gelap

Alkisahnya subuh Jumaat lepas bangunlah nak bersahur sebab nak ganti puasa. Macam biasa masuk dapur tengok lauk semua macam tak lalu nak makan. So capailah sekeping roti, plannya nak makan as alas perut saja. Kunyah tetap kunyah jugak dalam gelap tu walaupun roti rasa semacam jer. Sambil kunyah sambil minum air masak sebab nak telan jugak roti tu kan.
Dah tinggal 3/4 roti baru teringat nak pasang lampu tengok. Masyaallah, I makan roti yang dah berkulat rupanya. Bukannya sikit tapi satu roti agaknya. Roti dah tukar kaler hijau ok.

Rasakan, itulah lebih roti yang lama tak check dan buang. Kan sendiri dah termakan...rasakan.
I siap cari ubat sakit perut sebab expect akan sure sakit perut. Adalah termuntah beberapa kali, keluar balik roti tu. Alhamdulillah perut tak meragam the next day. Ubat stand by jer dalam handbag sebab office baru panel klinik macam jauh jer.

A few weeks ago masa nak ganti puasa, terjadi jugak kisah termakan ni. Tapi bukan roti kulat, termakan nasi lemak dengan semut yang banyak. Tengok tak serik-serikkan, suka sangat makan dalam gelap.

Ubat awet muda ;)


Ini sikit, roti yang I makan tu dah macam berlumut :'(

5 comments:

♥ BIRU ♥ PINK ♥ said...

moral of the story, sis kena check dulu eh sblom makan. bahaya tau ;)

nasib baik xde apa2 ;)

Pink Mama said...

itulah moral of the storynya =)

c!kon!ech!c said...

kite ade knagan yang sme cume situasi jer berbeza.....welcome to my blog law rajinla...huhhhuhuhuhuhuu

Zulazfar Razin Abu Bakar said...

saya selalu termakan roti berkulat ni.
tapi bila dah termakan saya tak standby apa-apa ubat pun. s**t happens.

krol said...

ape kesan makan roti berkulat? bahaya ke?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin