Thursday, October 23, 2014

Club Med Part Deux - Random

I post here random pictures from our Club Med trip. 


Sunset picture taken by one of my team mate.


Makan...makan dan makan. Somehow the food there is quite marvellous for food lover like me. Kalau tanya my friend yang vegetarian, mesti dia kata tak sedap hahaha....



Our room view adalah padang yang hijau dan Laut Cina Selatan. It has this kampung feel to it. Bangunan pun semua diperbuat dari kayu. All the building are connected to each other so kalau hujan you can actually walk to your room without kena hujan.


kat mana-mana pun nak bergambar ...asal boleh 


our room cards



TV dan petiais. 

TV kecik jer ya janganlah berangan nak TV flatscreen besar. Semua bilik pun sama saja TV nya. Kipas pun ada sebab malam-malam aircond dia tak kuat sangat. Kami siap berpeluh-peluh lagi tengah tidur tu walaupun pasang aircond. 

Iron dan meja gosok ada disediakan sekali dalam bilik so tak payah request. Hair dryer dalam laci. BAthroom and toilet are separated. So kalau rasa nak memerut tak payah risau kalau bathroom occupied. 

Bilik dia tak besar sangat, kalau duduk berdua tu kira selesa jugaklah.


2 katil single bercantum. 

Electric wall socket pun banyak dalam bilik so tak payah nak gaduh-gaduh nak charge handphone atau peralatan elektrik.





Daily programs. Kat sini karaoke pun ada tapi dua bilik saja so kalau nak guna bilik karaoke kena booking awal-awal. Letak deposit RM50, later they will refund you back after you return their microphone.


muka kami lagi ;))


sports activities yang boleh dipilih





the lounge area


Swimming pool. Pool ni ramai budak-budak dan mak bapak budak-budak.

Tapi swimming pool yang at the other side of the beach lagi cantik sebab mengadap laut. Sambil berendam dalam pool boleh tengok laut.


Couple package.....not RM99 ya tapi RM999......pengsan Akak


Bar minuman. Free flow.....mintaklah nak minum apa saja



The Restaurant.Restaurant yang ni besar sikit daripada the one near the beach. Rasanya kat sini lagi banyak choice makanan.


siapa-siapa yang berani tu boleh lah try trampoline and trapeze ni. Tapi Sunday tutuplah pulak so kitaorang tak boleh nak try.

At least merasa gaklah duduk Club Med. Selama ni teringin jer tapi tahap tak mampu kan nak join Club Med. So we all had fun. <3 font="">

2 comments:

Lynn Hamzah said...

memang untung dapat stay kat club med tu...nak pergi sendiri mau tertelan air liur...hihihi...

Pink Mama said...

Kalau bayar sendiri Lynn mau kopak. Tengok kat website satu malam harga boleh pengsan hahaha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin