Tuesday, October 21, 2014

Club Med Cherating trip 2014

Sebelum I start, let me warn you that there will lots of pictures. Kalau bosan silalah tutup page ni, I janji I tak marah hahahaha. Itu pun I rasa my next post will still be on cerita Club Med cause ada pictures yang I tak letak lagi. Lagi satu I nak bagitau gambar semua tunggang langgang susunan.

Let me start. Bismillah.

Tahun ni our HR bagi budget kat staff untuk arrange Team building aktiviti sendiri. So my team decide to go to Club Med keranakamisemuakedekutnakkeluarduittopup

So the 16 of us bertolak last Friday ke Cherating. Janji pukul 8 bas sampai, tapi bas sampai pukul 8.30 pagi sebab bas pergi salah building. Tapi agaknya bus driver ni memang kaki sesat agaknya sebab dah sampai Cherating pun dia ambik salah turn so kami sampai Cherating dekat pukul 1.30pm. 


We were greated by the Reception Manager. Minah French nama Marie kot...pepandai haku bagi orang nama.



Muka baru sampai. Lepas short briefing by the staff terus serbu ke lunch buffet. Lunch buffet habis pukul 2pm so kami semua rushing mengambik makanan.


1 meja kami duduk berempat tapi makanan penuh semeja macam nak makan 10 orang.


Makanlah banyak-banyak tapi jangan risau cause there you'll have to do a lot of walking. So kalori akan terbakar >.<

Makanan semua sedap-sedap. I tak ambik pulak gambar all the buffet spread sebab segan. Nanti mat salleh tu sebab ingatkan I jakun pulak hahaha....

Belum apa-apa dah cerita makanan, dasar kuat makan. It's all paid for so makan jangan tak makan. Kalau vegetarian rugilah sebab there's lots of food to eat.


my dessert



our rooms at blok Monyet. By the way memang banyak monyet-monyet liar pun.
Dari baby monyet sampai ke bapak monyet. We were warn by Club Med management not to feed the monyets and tutup sliding doors sebab monyet tu pandai masuk bilik dan curi makanan. 

Monyet tu pandai okay mengintai orang kat balkoni bilik. 


there is no lift so silalah panjat tangga ke tingkat 2. Terperanjat badan Akak okay kena turun naik tangga. Kalau I duduk Club Med tu sebulan mau kurus sebab exercise banyak sangat. Dahlah dari bilik ke Club dalam 500 meter ada kot. 


my 'Monyet' group......nama group whatsapps kami hehehe.....
Mana-mana pergi berempat.


Amboi lentuk pala Akak. 
Lepas dinner nak pergi tengok show perform by Club Med's staff. Tiap-tiap malam ada show...tak penat apa staff Club Med ni. Siang kerja, malam kena buat performances.

I was told by the staffs that they actually kena rotate ke Club Med lain around the world every 1 or 1 1/2 year. So kira meratalah derang berjalan. Singer Filipino bagitau kami yang end of the year dia kena pi Club Med Guilin yang baru buka. Kelas kitaorang siap pi interview staff Club Med lagi. Actually staff-staff tu yang duduk mingle dengan kitaorang.






Caberet (betul ke spelling?) show dalam setengah jam pastu partayyyyy. Amboi partayyy katanya......tengok orang party jerlah sambil sedut mango jus. Sakit tekak lepas tu sebab banyak sangat minum mango juice. Mabuk juice jadinya. Drinks are free flow. Alcohol and non alcoholic drinks.


ini pulak show the next nite. 


bercampur aduk gambar makanan. Memang nampak sangat makan banyak. Breakfast pun duduk sampai 2 jam okay melantak.


Aktiviti-aktiviti yang boleh dibuat. It's all free, all included in the package.






I main archery. Kenalah jugak papan tu so tak adalah malu sangat. Amateur sangat.
Nak main game semua kena booking letak nama sebab ramai yang nak main.




dah penat main Archery, off we go to the beach. Kena naik train. Kalau nak jalan boleh jugak, ikut jungle trekking tapi penatlah sebab jauh jugak ke beach on the other side.



sini boleh main kayak & sailing tapi I tak mainlah sebab panasssssssss.....I puteri lilin mana boleh panas-panas ni hahaha


hak belakang tu sibuk posing. Nasib baik I bawak my monopod....so posing syok sendirilah.



Cantikkan scenery. Sebelah tu ada pool penuh dengan mat salleh berendam pukul 12 tengahari. Matahari punya terik panas, depa semua selamba jer.









macam cantik pulak lighting kat sini. Flawless muka berjerawat Akak ....I like!






the train only every half an hour. So tunggulah sampai train sampai.


train sampai terus buat macam train sendiri. Kalau posing bagilah kat budak-budak ni.



Ada dua restoran. Satu kat the main building, the other one dekat tepi beach. Dua-dua restoran kami try.





mak-mak budak berposing. Tukang ambik gambar adik guard. Guard tu pasrah jer bila kitaorang suruh ambik gambar. Lepas tu dia pulak yang over ambik gambar kitaorang siap senget2 lagi gambarnya hahaha...


my whole TB team. Gooooooom team CHILLAX!


Nanti I sambung lagi ya sebab banyak lagi gambar tak letak ni. 

1 comment:

Lynn Hamzah said...

syioknya team buiding kat club med...best best...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin