Wednesday, January 15, 2014

Something new

Salam Maulidur Rasul.

Insyaallah hari ni I akan dapat nephew baru. My sister akan melahirkan melalui C-section tengahari ni. Hopefully all goes well and I will get to see the little bundle of joy petang nanti. Can't wait. 



Adik's drawing. 

Dulu Adik masuk kelas Art kat Peekaboo tapi last month ayah dia enroll kat Da Vincci supaya dia dapat belajar fine art. Dekat Peekaboo more suitable for small kids kot. Tapi budak tu tak happy pulak dekat Da Vincci sebab teacher tak berapa pay attention kat dia. It's more like you kena buat semua sendiri and the teacher akan betulkan your lukisan sikit-sikit. Plus dia ada komplen yang teacher kat Da Vincci suka bercakap in their 'language' which dia tak faham. Unlike macam kat Peekaboo, the teachers bagi perhatian kat budak-budak. So sekarang Adik macam liat sikit nak pergi kelas lukisan dia on Sunday, ada jer alasan tak nak pergi. Tapi lepas kami pujuk dia cakap yang her drawing now is much better and refine, dia bersemangat baliklah.

Then I posted her drawing on my IG and facebook. Ramailah yang like my post and puji cakap lukisan dia cantik. Ada yang suggest that maybe she should consider architecture after she finish her high school. Tapi anak manja ni nak jadi Manga artis =)

Suka hati dia bila ramai orang like her drawing. Semoga lepas ni, dia tak bagi lagi alasan tak nak pergi art class kat Da Vincci sebab she's improving and she's got talent. Lagipun aim dia tahun depan nak masuk Sekolah Seni. Alhamdulillah budak ni ada initiatif tiap-tiap malam belajar sendiri untuk UPSR. Tak payah susah-susah nak terjerit-jerit suruh dia belajar....semoga usaha dia berterusan sehingga akhir tahun. Now I just need to find a tuition place for her. Malas sebenarnya nak panjat 3 tingkat ke pusat tuisyen, itu yang asyik tertangguh niat tu. 

I guess that is all for now. I'm so happy that minggu ni kerja 3 hari saja. Jumaat nak pergi ambik Abang kat hostel dia.....miss my son =)


2 comments:

BIRU vs PINK said...

Wah kagum giler tgok lukisan tu. mmg terbaiklah. Berbakat sgt adik :)

My kids calls me Mama, sometimes I make them call me Princess said...

Thank you =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin