Monday, March 4, 2013

Panic


This little girl makes us panic bila Cikgu call cakap dia menangis and tak boleh bernafas.

Another episode of her asthmatic attack. 

Pagi tadi dah suruh dia guna inhaler. Rupanya that was the last puff. So bila dia kena asthma attack, her ventolin inhaler dah habis. 

Sampai tak boleh bercakaplah dia punya mengah. Cikgu suruh dia breath in and out of paper bag. I'm not sure if that helps.....kalau panic attack bolehlah.

So we had to rush her to the clinic. Dahlah ayah dia boleh stuck pulak dalam jam. I dah risau gila. Jangan main-main kalau kena asthma attack ni sebab ada my friend yang pass away sebab kena asthma attack masa annual dinner company dia. Ambulan tak sempat datang sebab traffic jam. Memang terkejut sangatlah masa dengar berita tu sebab a few days before that baru jumpa dia sihat walafiat.

Baru tadi Ayah bukak cerita. Rupanya semalam pun dia dah macam semput masa ayah dia suruh ambik barang. Ishhh...hari ni baru nak cerita.

Itu jerlah ubatnya. Kena guna machine inhalerlah dan 2 hari MC. 



3 comments:

monas2petronas said...

Lah siannya anak dara mama. Asma susah tak nak disembuhkan? Kita yg mengah naik tangga ni pun kdg tercungap2 susah nafas..apalagi yg kena asma ni..semoga pelan2 hilang asma tu ye

saniah said...

Ya Allah....klau i tak tau la ntah2 ikut skali guna inhaler tu...i mmg cpt panic...
Moga cpt sembuh dik
Oya...cuba bawak dia swinming...ank i nmpk dah lama tak kena attack sejak ambik swimming lesson
tu...suggestion je lah :-)

Pink Mama said...

Ween,

Asma ni usually orang kat makin besar dia kan hilang. Tapi kalau kronik punya kadang2 dah tua pun tak baik-baik.

Saniah,

Thank you for the suggestion. Nanti nak bagitau ayah dia suruh hantar anak dia kelas swimming.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin