Monday, March 18, 2013

Mood shopping

Sekarang ni I dah jarang shopping tapi bila hantu shopping tu datang memang tak boleh ditahan-tahanlah. Shopping ni memang berantu sungguhlah sebab bila dah start dia menjangkit-jangkit tak boleh stop.

Asalnya 2 minggu lepas pergi Paradigm Mall sebab nak pergi Uniqlo jer.  Kekonon nak cari selai jer jegging. Comfylah jegging uniqlo sebab kain dia tebal and strechable. Pagi tadi baru ternampak ada sorang minah ni pakai legging hitam tappiiii baik toksah pakai kot sebab nipisnyalah hai kain legging tu. Boleh nampak kulit kaki dia. Udahlah dia padankan denagn blouse. Mesti dia tak perasan kata leggings dia jarang. Kita yang menengok ni pulak yang segan sebab jarang sangat.

asalnya nak beli satu jer. Sekali yang kuning tu ada prmotion RM49 from usual price RM79. So ambik yang kuning satu and purple satu. Tapi yang purple tu normal pricelah. 

yang biru tu anak kecik saya dah pau seluar jeans selailah. Seluar jeans untuk budak pun dah RM79 ...sama rege dengan jeggings mak.


sebelah Uniqlo adalah H&M. Bagus betullah derang susun kedai-kedai ni...dekat-dekat dengan each other memang nak suruh orang perabis duit betul. Dekat H&M terbeli t-shirt selai dengan scrunchy. Nasib baik sedar diri.


Spoke too soon sebab lepas ke H&M terjebak pulak ke Sephora. >.<
Ishhkkk...bahaya betullah floor ni. Semua kedai best-best dekat-dekat. 


dekat Sephora terembat Naked Urban Decay Basic. Lama dah nak beli Urban Decay sebab terjebak baca review orang kat forum. Harga RM99.
Stila lip gloss tu my favorite so mesti beli. Kalau tak silap RM79



basic colors only. Size pun kecik so senang nak sumbat dalam henbeg.
Berus beli sendirilah ya sebab tak ada dalam pack tu. So far pakai hari-hari puas hatilah sebab the color sticks and tahan lama. 


my outfit for that day. Kepala terchop off. Tu lah susahnya kalau nak suruh anak ambikkan gambar. Nampak sangat ketidak ikhlasan. =P


nampak tak gambar anak saya si Kakak tu. Baju bunga-bunga seluar merah. Lantaklah Kakak asal jangan jadi fesyen victim udah. Kadang-kadang kita tak sedar....baju yang kat badan orang tak semestinya cantik kat badan kita. So janganlah fefeeling nak pakai baju yang Miranda Kerr pakai ya...dia selim semua yang dia pakai lawa. Ehh...apakah yang dimerepekkan ni. Ni semua sebab banyak sangat fashion victimlah ni =P


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

monas2petronas said...

pinnk mamaa...anak dengan mama dia dah macam adik dengan kakak pulak dahh..apakah rahsia keremajaan anda??

Pink Mama said...

Hoverlah tu kan Ween hahahaha...unfortunately tak ada rahsia...cuma maknya jer dah jadi kemetot sebab anak2 semua tinggi2 =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin