Thursday, March 7, 2013

Kelas yoga pertama


Jawapan bagi sapa yang terlipat dan sapa jadi lepat telah terjawap semalam.

Akak ler yang jadi lepat semalam. 

Lama dah tak berexercise. Gym pun dah lama ditinggalkan. Padan muka bila buat exercise sakit sana...sakit sini. Jangan sangka buat yoga ni senang. Banyak rigorous moves jugak walaupun tak adalah terloncat-loncat...terkinja-kinja macam masuk kelas aerobik. 

Pakcik umur 70 tahun lagi fit dan flexible dari I tau #tutupmukamalu. Kitaorang yang muda-muda ni (mudalah sangat) terouch sana teradui sini. Nampak sangat semua jarang exercise.

Lama dah sebenarnya cadangan nak buat kelas yoga kat office tapi tak menjadi-jadi sampailah boss yang push kan. Instructor yoga terlatih memang dah ada kat office. One of our collegue memang mengajar yoga part time so apalagi......kita mintaklah dia ajar. RM20 jer untuk 4 sessi sebulan. Okay sesangatlahkan.




my purple yoga mat. Pink tak ada...purple pun bolehlah. Akak tak memilih.



Concentrate...inhale exhale.
Rupanya nak breathing pun ada right technic ek



yang ni tak tau....buat yoga atau tarian inang


gambar boss kena blurkanlah. Boss pun sporting join kelas yoga kami. Actually boss yang nak sangat kelas yoga ni sebab dia ada problem dengan stomach. So try buat exercise yoga, mana tau boleh reducekan atau curekan sakit. 

Basically, I think yoga is to relax and clear your mind. Kitaorang kelas tak ada chant just purely exercise. Part paling bestadalah bila 10/15 minit terakhir cikgu suruh baring, tutup mata and clear your mind. Rasa macam nak terlelap. Kalau tertidur terus ni mau malu kang hahaha...

Lepas kelas yoga semalam, mengantuk giler. So cubalah google. Rupanya kalau lepas yoga kita mengantuk maknanya badan kita banyak toksik. Alamak nak kena detoxlah macam ni. Masalahnya....Akak malas >.<

Hari adalah sore sana sini...hehehe....adatlah kalau berexercisekan.


3 comments:

monas2petronas said...

Aaaaaalaa trringinnya nak buat yoga.apalagi aku ni jenis malas exercise yg lompat2 lari ni..ni kalau x buat eksesais pon ngantuk..berapa kilo toksin yg ada dlm badan? Haha. Bertuah ada kolig yg pandai yoga! Ada kerja kosong x situ? Nakkkk

Pink Mama said...

Kalau ada kerja kosong pun...bagi ker Pak Pasir awak kerja sini hehehe

Nadiah said...

Cuba la buat detox kak,memang best.
Dari pengalaman I memang terasa perubahan dekat badan I.Just imagine selepas seminggu buat detox ramai tegur muka I glowing mowing.Yg paling best badan rasa ringan,tidur nyenyak gila dan straight badan turun 2kg selepas seminggu detox tu.Perut pun flat sangat.

I just ambil Juvanex dan follow diet disertakan dalam kotak tu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin