Monday, April 9, 2012

Discharged last Saturday

Alhamdulillah Adik dah discharge Sabtu lepas. Bil hospital jangan cakaplah, nasib baiklah ada insurance Prudential (penting ada insurance ni nampak time macam nilah). Kalau tidak berpeluh jugaklah nak keluar duit.

First two days kami kena share bilik dengan orang, which is a bit uncomfortable sebab tahulah kan kalau wad kanak-kanak memang bising sikitlah. Alhamdulillah hari ketiga dan keempat dah dapat bilik single, which is more comfortable. Bolehlah kami anak beranak bercamping disitu. Free WIFI pun ada so semua orang happy sebab dapat browse internet dengan aman.

Dalam report tulis Adik kena bronchopneumonia mycoplasma. Balik ni pun still kena continue habiskan ubat batuk and antibiotiks. Hari ni Adik dah pergi sekolah but I awal-awal lagi dah bagi warning kat dia not to drink ice or lari-lari sangat sebab baru baik sakit.



view from our hospital room


lunch Adik

nenek and the Mak Ngah's clan came to visit
riuh kejaplah bilik tu


actually ada lagi satu lagi katil single for me but malam2 she still wants me to share her bed....nak tidur peluk Mama >.<

quite spacious room. Single room rate RM230 per day

jangan haraplah dapat tengok channel yang kita ingini sebab TV diconquer oleh budak sakit =P

Today I am back to work :'(

Banyaknyalah email dalam inbox. Besok ada briefing and brainstorming session to attend to.....bencik tau. Positive thinking Rabu public holiday....2 hari jer kerja pastu coti.

Anyway kalau you need anybody to contact regarding insurance I can help you out, just email or tulis jer kat comment box cause I sure am glad that I have insurance for the kids.

Adios!

7 comments:

Mrs Taz said...

Salam pinkmama duduk bilik mana? Saya duk bilik 286 masuk hari Selasa, keluar hari Jumaat, mula2 tu kena sr jugakkat bilik 271 :P

Pink Mama said...

ehh actuallykan coincidentally I got 286 lepas tghari Friday tu so lepas you keluarlah tu kami masuklah hahahahah...

Mrs Taz said...

hahaha dah agak dah sebab tengok yr gambar tu mcm pemandangan i tengok hari2 kat luar tingkap hihihi =P

Pink Mama said...

anak u sakit apa Mrs Taz?

Mrs Taz said...

HSP (henoch schonlein purpura) viral infection

Alin Marlini said...

Smg lebih cepat sambuh adik :)

Afraliza Yusof said...

adik yg comel...get well soon adik!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin