Tuesday, November 11, 2014

It's a mixed feeling weekend

It turns out that my weekend wasn't that happy.

 I had a very bad UTI. Like every 5 minutes asyik nak terkencing pastu sikit-sikit. Stress sangat. Rasa macam nak duduk jer dalam toilet tak keluar-keluar. Last Friday actually dah jumpa doctor and he prescribed antibiotics and all. He told me to come back on Sunday if my UTI still tak clear and they might have to do a kultur test. Malam Ahad baru I decide to go to the clinic sebab siang-siang tu ingatkan nak habiskan dulu medicine yang dia bagi. Rupanya I have to come during the day cause they have to send the urine sample to the lab for testing. 

I balun cranberry juice bergelen-gelen cause the doctor said try drinking cranberry juice cause it helps to clear UTI. Guess what....the cranberry juice gave me diarrhea....a really bad one! Dari satu penyakit dah jadi dua. Great!.

I haven't heard anything from the clinic for the test. Hope it's all good. 

Anyway, Saturday tu sempatlah pergi Cyberjaya ambik barang-barang Abang sikit. Habis semester ni they have to clear all their belongings dari hostel sebab next semester kalau I tak silap derang nak pindah building sebelah yang baru siap. Barang-barang budak tu dahlah sikit punya banyak. Kaau tak ambik sikit-sikit nanti tak muat kereta pulak.

Anyway, I was so happy bila Abang bagitau yang lecturer dia offer dia kerja part-time kat studio kawan  dia during the semester break. It's a special effects job. Not bad ehh for a dyslexic boy. At least he excel in something. Like my friend said ada kelebihan dalam kekurangan. Sebab itulah jangan pandang kelemahan orang saja cause everybody has something that they shines at. Mungkin kena korek dan polish saja. Even nak dapat diamonds pun kena korek dan polish diamond tu. Benda yang baik bukannya senang nak dapat tapi bila dah dapat ia akan bersinar sentiasa.

So happy for my son. Ayah dia dah sound dia haritu cuti semester nanti kena cari kerja part-time, tak boleh duduk rumah main computer saja. Cause my son can sit for days dalam bilik dia kalau tak panggil keluar.  Dia nak suruh Abang kerja 7E atau Aeon cari extra income. Hahahaha....nampak gayanya sebelum habis cuti semester dah ada kerja menunggu.  Hope he gains something from the working experience.
                                                                  
                                                                     =D  Alhamdulillah.



Weekend disebabkan ketaklaratan I masak bihun sup saja tapi yang ni special sikit. 
I dapat resepi daripada blog Aziejaya. Kuah sup tu ada campur belacan sikit yang dicampur dalam segelas air asam jawa. Sedap.....trylah.


2 comments:

Lynn Hamzah said...

owh sedap ek kalau campur macam tu...boleh cuba nie nanti...

Pink Mama said...

Sedap Lynn...trylah. Kalau sup biasa tu rasa macam kosong jerkan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin