Monday, May 6, 2013

May 5, 2013


5 tahun sekali, malulah kalau tak keluar mengundi. Unless you have a valid reason that is.

Bangun pagi sebab bersemangat nak pergi mengundi. Tapi bukak-bukak facebook tengok kawasan mengundi I semua line panjang-panjang belaka. Awal pengundi keluar. Semangat tu atau takut dengan sms berbau ugutan. Believe melah ada orang yang tak bertanggung jawap yang hantar macam-macam message yang berbau hasutan. Nampak sangat politik negara kita ni tak matang. 

Pukul 10 lebih lepas breakfast baru I gerak pergi my polling centre. Ramai jugaklah warga yang keluar mengundi.


poling centre at my old school. Mengimbau kenangan lama sungguh.

Luckly my sister and my brother in law is still there. So ask them to wait for me.

Alhamdulillah saluran I tu tak ada orang beratur pun. Sampai-sampai terus dapat masuk. I pulak siap cakap kat polis tu kejap sebab mengah naik bukit dengan tangga. Almaklumlah tenaga tu dah tak macam umur budak 18 tahun. Kena catch a breath dulu lepas panjat tangga tiga tingkat. 


our fingers. 


my sweaty face. 
Dapat jumpa a few of my ex classmates and teacher. Drama ler kejap peluk memeluk sebab lama tak jumpakan.


jari kami anak beranak. 
My sister and parents. Kami mengundi tempat yang sama


me and my sis. Kalau boleh pilih kaler ink, kami pilih pink =P


Saya mengundi kawasan Segambut. Has been for the past 2 times. Kali ni kali ketiga I mengundi.

Lepas hantar my parents balik, kami ke Gombak pulak cause my husband mengundi di Gombak Setia. 

Meriah sunggu perang bendera kat Gombak. Macam suasana hari raya pun ada.



Tapi ramai sangat orang kat kawasan mengundi ni. Sampaikan ada yang mengeluh sebab dah 2 jam beratur pun tak sampai lagi turn. So we decided untuk pergi lunch and solat dulu then baru datang balik mengundi. Alhamdulillah pukul 4 petang dah tak ramai orang. Sekejap jer my hubby pergi mengundi.

Ingatkan hari ni PM nak declare public holiday tapi tak ada. Makanya hari ni I jadi zombie bergerak kat ofis ni. I wanna sleep....sleepp.....

2 comments:

Ainul said...

dah mcm pakai inai :)

Pink Mama said...

Ainul, kalau kaler merah lagi lawakan =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin