Friday, February 8, 2013

Sempat singgah JPO

Mesti ramai yang tak sabar nak bercuti lama. Termasuklah tuan blog hahahaha.
Kali ni siang-siang lagi dah cakap dengan ayah budak-budak yang I malas nak pergi berjalan, nak duduk rumah jer. Serik dah sebab tahun sebelum tu pergi Cameron Highland masa cuti raya Cina jalan semua jam giler. Mak tak sanggup dah nak....tobat. Lagipun last week baru pergi JB, minggu ni kita rest kat rumahlah. Bersihkan rumah mana yang patut.

Lagipun duit dah banyak habis minggu lepas. Tiket masuk Legoland jer dah habis berapa ratus tu. Pastu makan minum. Pergi Johor Premium Outlet lagi kirai duit. So minggu ni kita duduk rumah diam-diam.



Hujan sepanjang hari masa kami pergi JPO tu. Sepanjang-panjang jalan dari JB ke KL hujan.




ehh eksaitednya dia. 


sampai-sampai jer dia nampak pony tu. Terus demand nak naik.
Sabar-sabarlah dik oii...Last-last I bagi jugak dia naik pony...free rupanya, ingatkan kena bayar. 


 saja jer snap gambar ni sebab nak whatsapps kat makcik  peminat Michael Kors.
Tak terbukak hati pulak hari tu nak jejak masuk sebab sampai-sampai jer terus serbu Coach. Itu pun bengang kejap sebab kena beratur kat luar. Ramai orang dalam butik hari tu. 
NAsib baiklah beratur tak lama ...kalau tak Akak kensel!



opssss I did it again. Dapat extra 10% hari tu.
Lepas tu terus mood nak shopping hilang. Badan pun masa tu macam tak larat sangat.



sempat jugaklah masuk Victoria Secret rembat body mist.

Kedai lain semua tak ada mood nak masuk. Masa tu ingat nak balik jer. Fikir balik macam...isykkk ruginya. Nak buat macamana badan tak sihat. 

Abang rembat satu glove bola kat Nike. Glove main bola pun mahal sampai RM89. Tak faham mak. Ayah budak-budak ni pulak beli wallet Fossil. Nasib baiklah I tak sihat kalau tak mau gak I pau ayah budak-budak tu. Ni jalan sikit cari kerusi nak duduk. Lantak koranglah korang nak masuk kedai mana.....Mama tau Mama nak duduk jer.

Si kecik tu dah sentap sebab tak dapat baju yang dia nak. Amboi Dik...nak jacket Nike sampai RM200++ memang tak dapeklahkan ayah mama nak belikan sebab dah tau sangat perangai dia pakai kejap jer tu. Pastu jadi penghuni lemari jerlah jacket tu nanti.

Kakak pulak bila tanya, "Kakak nak baju tak?". Dia jawap, "Kakak dah ada banyak baju dah". 
Syukur Alhamdulillah......tadah tangan syukur Mama. Save duit Mama hahahaha.

I would like to wish kepada semua selamat bercuti panjang. Kepada yang menyambut Hari Raya Cina, "Gong Xi Fatt Choy".....angpow lai laaa.....hihi...



2 comments:

monas2petronas said...

belum pernah sampai JPO, apalagi johor :((

gong xi fa cai!!

Pink Mama said...

Gong Xi Fa CAi to you too =))

Nanti ajaklah Pak Sandynya bercuti ke Johor. Boleh pergi JPO, Legoland, Hello Kitty.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin