Wednesday, February 13, 2013

4 hari yang membosankan

Cuti raya cina tahun ni adalah cuti yang paling membosankan. 4 hari kami tak pergi mana-mana pun. Satu rumah demam selsema batuk...lengkap package.

Paling jauh pun pergi Tesco Mutiara Damansara saja. Itu pun rasa nak cepat-cepat balik cari katil. I sendiri siap demam sampai cecah 38.5 C. Batuk kong kong macam nak terkeluar anak tekak. Ubat batuk dan selsema dah habis tak sakit tak baik-baik lagi.

Hari ni pun datang kerja bukannya sihat sangat. Nak cuti lagi melampaulahkan. Tapi tak tahan betullah aircond office ni selalu feeling macam dia kat London. Nak perlahankan tak boleh sebab centralize satu ofis =(

budak demam 1. Nak bagi makan ubat punyalah banyak helah dia.


budak demam 2. Ni pun sama susah betul nak suruh makan ubat. Makin kurus sejak demam.


Sabtu sempat daftarkan Adik ke Art Class. Since dia minat melukis, ayah dia decide to enroll dia masuk class bagi luaskan lagi creativity dia. Excited dia.....tak sabar dah tu nak attend class weekend ni.

Tekak orang sakit ni bukan betul kadang-kadang. Tiba-tiba teringin nak makan Bawal 
Power. Nak masak sendiri rasa tak larat sangat. Nasib baik ada orang sudi bawak =P

These came with set bawal. Kari, sambal belacan, ulam dan kicap. 


Sekali ikan bawal tu diaorang goreng garing sangat. Nak makan pun tak sedap sebab isi ikan keras sangat.



teman setia masa cuti 4 hari. Tak boleh berengang jauh.

asalnya pergi Giant nak cari benda alah ni sebab dah tak tahan sakit tak baik-baik. So nak sterilize rumah kasi bersih sikit


tapi end up terbeli macam-macam >.<
Selalu macam tu tau....iskkkk....

Bila tengok facebook kawan-kawan macam best jer sebab semua pergi bercuti makan angin. Ada yang sampai ke Koh Samui driving dari KL. Tapi no regrets sebab recuperating at home lagi best. Makan, tido and tengok TV is the best medicine hihi.


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

monas2petronas said...

memang sekarang musim sakit. flu lah ini lah. teringin makan itu ini tapi bila dah dapat rasa tak sedap langsung pulak kan?

cepat sembuh ye mak pink. u r pretty (pujian ikhlas) :)

Pink Mama said...

Alamak malu pulak Akak hihi. Anywat thank you =))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin