Tuesday, October 16, 2012

Macam nak terkeluar isi perut



bukanlah disebabkan oleh my lunch hari ni yang enak. Makan dengan sambal belacan membuka selera sungguh.

tapi disebabkan anak bertuah sorang

hampir-hampir nak pengsan Nenek dia kat rumah

My mom call me this afternoon kata yang my daughter missing from my dad'd car. My father tinggalkan dia sekejap dalam kereta sementara dia pergi solat di Masjid. Keluar masjid she's gone.

Mau tak panik semua orang dibuatnya.

Rupanya budak bertuah tu balik rumah jalan kaki sempat singgah Petronas beli air lagi. From the mosque to my parents house ada dekat 1km-2km. She also need to cross 3 road jalan yang busy banyak kereta yang bangsa jalan orang bawak kereta laju gila.

Memang membaralah mak dia nak marah. Dahlah membahayakan diri sendiri pastu buat orang lain semua risau.

Sekarang ni pulak banyak kes culik budak-budak perempuan. Memang betullah budak sorang ni. Buat Mama takut jer.

Memang kena marahlah dengan ayah dia and me. Menangis sampai bengkak mata. Biarkan asalkan lain kali dia tak buat lagi perangai macam ni.Tu pun nasib baik tak kena pukul sebab nenek dia tak bagi pukul.

Kalau hilang Mama nak cari mana Kak oii!!.

Macam nak tercabut ler isi perut tadi sebab panik mana dia menghilang. Anak oh anak....macam-macam perangai.

2 comments:

CikLily Putih said...

memang boleh tercabut nyawa bila anak-anak hilang kan. iskkk

Pink Mama said...

Ya CikLily...panik gila tadi. Budak2 ni kadang2 tak fikir consequences tau.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin