Monday, February 20, 2012

Majlis Cukur Jambul

Semalam majlis cukur jambul anak buah yang (currently bungsu) ke 5. Majlis start pukul 10 pagi tapi kami sampai pukul 12.30 tgahari. Dah my mom cakap datang tghari, maka kami yang menurut perintah ni pun ikut jerlah. Lagipun majlis cukur jambul ni buat kat rumah parents my BIL. Sampai-sampai jer kambing dah tinggal tulang....dapat makan secoit jer. Merasalah jugakkan.





pengantin kecik. Tak senonoh tau mummy dia tak pakaikan pengantin baju melayu
Alasan mummy dia, tak sempat beli. Awat tak bagitau awal-awal....kalau tak boleh sponsor.




comel tak kenduri favor. Siap ada tulis nama "pengantin".






Pak mentua my sister, beria-ia suruh kami tapau bawak balik. Orang dah offer takkan nak tolak rezeki kot.

The lauks was superb. Ulam and sambal belacan, sambal udang, gulai kawah, ayam goreng, masak lemak nangka pastu ada buah-buahan dan kuih muih.

MAsa kat rumah kenduri segan nak makan banyak. Balik rumah makan sambal udang dengan sambal belacan macam tak sedar diri. Berasap kepala sebab pedas tapi best.




me and my sister and her daughter. Mak pengantin tu yang kat belakang tu pakai baju hijau.




good boy. Sekejap jer dia nak duduk dalam tu pastu dia dah nangis mintak dukung







cucu atok yang sulung dan yang paling bungsu




currently buah hati atok.

Si kecik ni pun ngada, kalau orang lain semua angkat dia nangis, cuba atok dia terus senyap.


Hari ni perut meragam sebab semalam melantak pedas tak hingat!


- Posted using BlogPress from my iPad

1 comment:

kayna said...

ALAA... kiutnyerr

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin