Thursday, August 4, 2011

Pasar Ramadhan TTDI 2011

Semalam lepas ambik budak-budak kat rumah nenek derang, singgah Pasar Ramadhan TTDI.

Dah pendek rupanya pasar ramadhan ni. Tahun sebelum-sebelum tu panjang pasar ramadhan TTDI ni keliling parking Maybank tu lah. Tapi tahun ni kat depan jalan along Guardian tu jer.

Mungkin sebab kondo/apartment tu dah siap so derang tak nak halang entrance. Tu yang tak bagi peniaga banyak meniaga agaknya.



view PARAM TTDI tahun ini

kambing golek yo!

ha...ni sajalah nak mengumpan kanak-kanak...nak suruh budak-budak melalak nak belon sampai mak pak terpaksa beli


tak tanyalah pulak how much derang jual kambing ni

ayam golek....sekor RM20 kalau tak silaplah semalam

Macam-macam jenis puding roti. Ada yang rasa coklat chip, almond ...macam-macamlah.


ni pulak gerai Raja Murtabak

sebenarnya nak tunjuk queue panjang tapi Akak rambut tinggi ni dah blok pemandangan

ni view dari hujung PARAM. Nak tunjuk just how far the PARAM is.
elok 2-3 tapak terserempak dengan Aida Rahim. She smiled at me...cantiknya dia.


nasib baik gambar ni tak keluar aroma ayam golek kalau tak....gulp

Ada satu gerai tu jual nasi Ambeng. Sebungkus RM5 rasanya.
Abang tegur, "Mama, nasi Ambeng (with a mat salleh slang)
"Bukanlah... nasi Ambang", I gi betulkan.
Sekali peniaga tu kata..."bukanlah...Nasi Ambeng" (with the correct pronunciation)

Apa-apalah Kak...tomorrow I come back and buy


sotong kering bersidai-sidai.

It's just that the price at PARAM TTDI ni a bit mahal compared to the one near my home at KD. Air tebu kat KD, RM4 compare to TTDI RM5. Pasar malam Sg Buloh lagi murah baru RM3. Kuih-muih RM0.50 sekeping. I guess the postcode makes the price differ =P

So korang pergi pasar ramadhan kat mana and how's the price?

3 comments:

Cikidong said...

KD punyerrr :D harga lebey kurang...

Nana said...

I pun selalu gi TTDI punya pasar ramadhan. Maybe we can meet sometime kat situ hahaha!!! masalahnye timing I tak menentu ... if you want, you can email me you number and we can meet up ;D

Pink Mama said...

Nana, boleh aje tapi I kekadang jer pergi pasar ramadhan TTDI =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin