Wednesday, January 16, 2013

Team building 2013 - Golden Sands Resort, Penang


As I told before I pergi team building for 3 days kat Penang last week.
Naik bas beramai-ramai dengan my colleagues. Seronok jugak sebab dah lama tak merasa naik bas long journey. Dalam bas on the way to Penang pun ada aktiviti...potong mak nak tido dalam baslah. Kitaorang siap singgap Ipoh ambik staff Ipoh branch. Lawa rupanya bandar Ipoh...maklumlah lama dah tak datang Ipoh.

I am gonna break the post into 2 post sebab banyak gambar (yang cantik-cantik to me lah). 



hello Penang!

Team building my company dekat Golden Sands Resort, Batu Feringghi. Best jugak hotel ni...banyak tourist yang stay sini.

Sampai-sampai kami dijamu dengan lunch dulu. Mau tak semua dah lapar almost 5 jam perjalanan dari KL.

Gambar makanan yang menggiurkan.....isykkk lapar pulak tengok. I love hotel food.






Lepas masuk bilik dan rehat sekejap pastu aktiviti classroom mula. Nama pun pergi team building of courselah kena buat aktiviti-aktiviti motivationkan.

Pung pang pung pang dah petang....



lepas Maghrib off we go for our dinner by the beach. Cantik sungguh pemandangan dinihari.



I have a zit atas hidung...eee...stress betul sebab dia tak nak hilang-hilang


chili crab....sedap sehingga menjilat jari okay >.<
finger licking good.....

Makan malam memang best sebab makanan semua fresh-fresh tapi sayang tak ada udang sebab my fasilitator cakap udang kenit-kenit sangat so they did not order.


I want more!!! Kat KL ni kat mana ada jual Chili crab yang halal. The one yang I tau semua restoran cina. Nak makan tu macam was-waslah pulakkan although no pork serve.
  

macam poster pulak back ground tu


4 gadis pingitan...eh...rasanya yang kanan tu jer yang single lagi.

Lepas dinner sempat gaklah jalan night market sampai hotel. Tapi mahallah barang yang derang jual. Sekarang ni banyak bangla yang jual kat night market tu instead of locals. 


some of our class activities. That's my drawing....lawa tak?

jenuh jugaklah membuat group activities ni sebab nak kena perah otak jugak and present depan kelas.

Darah gemuruh kejap hahahah


susah gila nak lipat burung, kuda, kupu-kupu. Tangan masing-masing tak ada seni pastu ikut instruction pun still fail jugak. Kesian kami.


2nd day ada treasure hunt around Heritage city but I skip sebab sakit pinggang tak baik lagi. Hari tu siap kena injek pain killer sebab tak boleh nak duduk atau berdiri...sakit giler.

So my team mates kenalah pergi cari clues semua. Poor them have to walk around two hours. Nasib baik hari tak panas.


my team yang best sangat....sporting people.


my collegues after habis kelas. My friends siap main patasailing lagi. Berani sungguh depa.
Nampak tak I dah siap pakai swimming suit.....lepas tu apa lagi .....terjun swimming poollah.

Gambar kat pool tak bolehlah post sebab memasing dah posing macam artis majalah Mangga...censored you.




gambar around the hotel. I ambik after they left for the treasure hunt. Tak ada kerja ambik gambar sorang-sorang pastu balik bilik sambung ZZZzzzz....


amannya by the beach.
 I wish I can lepak by the beach hari-hari and not think about work and money.


I post this picture here because I look slim. in actual I am not.
Note to self: must wear this t-shirt more. =P

This is the end of part one. Part 2....besoklah ehh....


4 comments:

Shaleila said...

as salam dear,..

arrhh memang nampak slim ,...cam 45 kg gitu ,..

baju ini memang main peranan penting juga,..kadang memang orang dh slim,..ada sesetengah baju boleh buat nampak dia berisi,...melainkan memang keding,...confirm pakai kain guni pun nampak slim juga hehehe

Pink Mama said...

Shaheila,

Alamak macam 45kg ker...happy dengar hehehe

BIRU vs PINK said...

mmg nampak slim dr biasa sis. lagipun seluar tu fit.. tp mmg u slim kan :)

Pink Mama said...

BVP,

Berat Akak biasa jer...in between. =))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin