Thursday, November 1, 2012

Random things on my mind


Sorry guys/gals I just need to write this down. Kalau nak baca silakan, kalau tak nak tak apa cause it's just me releasing my stress.

1. Sometimes I wish I'm dealing with kindergarden kids instead of adults. Most of the people I deal with here are over 50 year old. Sakit hati bila si tua pagi-pagi lagi dah menjerit hilang akal kat ofis just because of parking card. Sakai okay. Bikin gua stress. I think I might have to take a stress pill soon. =/

2. Semalam tak dapat tengok cerita Julia sebab ada pakcik tu bila masuk supermarket dia jadi hilang ingatan sekejap. Lama menunggu dia kat luar tau. Nasib baik ada bangku kat luar supermarket Aeon tu. He end up buying stuffs for his little kitten at home. Sampai rumah I dah nak mengamuk cause my kitchen sink penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, kain tak sidai, rumah macam tongkang pecah. Budak-budak ni kalau dibiarkan duduk rumah, gitulah jadinya. End up kami makan nasi berlaukkan telur dadar and my mom's rendang daging. Letak kicap masin Tamin.....bertambah-tambah nasi.

3. I want to quit my job.....sigh. Why can't a big sum of money fall into my lap :'(

4. Kenapa cerita melayu ni semua menyakitkan hati. Plot semua macam tak masuk akal. Cerita Julia tu, si Amir tu dah tahu perangai Sofia yang saiko tu....apasallah dilayankan lagi.
Cerita Mimpi Cinderella tu.....apa kebodohnya membiarkan diri dibuli teruk-teruk oleh orang lain eventhough it's your majikan sekalipun. Rendahnyalah hai self-esteem. Lawan balik jer....pedulik apa. Bodoh-bodoh...sakit-sakit hati tengok cerita melayu.....still tengok jugakkan hahahahaha.

5. Adam dan Hawa. Ohh Ain...why you jual mahal sangat kat Am tu. Hang tak nak Am...bak mai sini. Ehh....hahahaha. 

6. I need a vacation. Hilang mood nak kerja bila dah sampai hujung-hujung tahun ni. Tapi my boss tu ngok ngek sikit. Time orang tak nak apply leave memekak suruh cuti. Bila kita nak cuti banyak songeh pulak nak apply leave. Pastu dia cerdik semua cuti yang hujung tahun dia dah block awal-awal so orang lain semua tak boleh ambik. Tiap-tiap tahun macam tu. So unfair. Menjawaplah kau nanti kat akhirat sebab tak fair....ehh...

7. Malam tadi masa nak tidur macam banyak benda nak tulis. Tiba-tiba semua hilang pagi ni.   Blame it on the old man yang pagi-pagi lagi dah menjerit macam kena histeria. 

So that's it for now, till I can remember apa lagi yang I nak membebel sebenarnya. Lepas perasaan walaupun tak ada orang kisah sebenarnya.

Thank you for reading.




3 comments:

saniah said...

:-D
You are most welcome...
Bkn i suka u stress tapi cara u tulis tu..buat i senyum lebar..ni dah nk tdor ni..
Sabar ya..hsewife pun stress jgk u tmbh lg nk g bercuti tp laki buat dek je..mcm ur big boss laa
Tarik nafas dalam2...n lepassss
Lega tak..?

Pink Mama said...

Betul tu housewife pun penat jugak. Duduk rumah lagi banyak kerjakan Saniah.

Cikidong said...

i read this.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin