Wednesday, October 19, 2011

Lampu isyarat rosak dan pemandu MORON!


I just had to write this post because one stupid driver really piss me off.

Traffic light at the simpang near masjid Kota Damansara ni dah almost 3 minggu rosak dan tak dibaiki. At one point I told my husband, agaknya tak ada orang report kot so I myself called MBPJ. I give them credit cause they answered my called even on a Sunday. But the thing is...that was last Sunday. Bukan Ahad yang baru lepas ni tau tapi Ahad minggu yang sebelumnya. Masuk minggu ni dah almost 3 minggu lampu isyarat ni tak berfungsi. What makes it worst ialah lampu isyarat ni lampu isyarat untuk 3 simpang. So kalau nak keluar dari simpang ni memang nayalah sebab kereta dari kanan dan kiri takkan berhenti.

Rasanya dah ramai orang buat report kerosakan sebab thru my twitter I dah baca banyak orang yang kata derang dah complaint to MBPJ. Even semalam ada orang kata dia dah hantar email to MBPJ and cc to MB Selangor and Datuk Bandar. I really don't understand apa yang MBPJ nak tunggu lagi...tunggu sampai ada accident baru nak bertindak?.

Tolonglah ambik tindakan segera!



bersimpang siur kereta nak melintas ke kiri kanan

Tapi yang palinglah menjengkelkan menyakitkan hatiiii....panas hati gua.
Ada satu pemandu sakai pagi ni tak menyabar. Depan kereta kami ada 2 biji yang tengah tunggu nak melintas ke arah seberang jalan. Disebabkan jalan lurus tu banyak kereta, of courselah tak boleh nak cross terus. Mestilah nak kena tunggu sampai tak ada kenderaan baru boleh cross. Tapi si sakai kereta belakang kami ni duk hon-hon tak menyabar.

Sampai jer turn kami kat depan simpang tu, dia dah hon-hon and hi-beam lampu kereta dia. Eh kau sakai ke apa.....kau tak nampak ada kereta dengan motor jalan. Habis kau nak suruh orang redah jer jalan tu. Kalau accident kau nak bayar? MORON!


ni lah dia MORON tak penyabar tu. Nak jer ku  bubuh plet number MORON ni bagi orang tau...isykk!!

6 comments:

Cikidong said...

ni semua ni sebab politik ni mak.. yg tukang korek tanah takmo bayar kabel yang derang dah potong pastu yang sepatutnya betulkan tunggu sampai derang bayar baru nak proceed. akhirnya kita ni la mangsa nak kuar simpang pun susah.. lalalaa.. tak penah serempak plak mak pink kat sini :D

Pink Mama said...

laa yeke....habis nak tunggu sampai bila tu?

sesemut said...

tadi i tulis comment sikit punya panjang. keluar ke x?

Pink Mama said...

tak ada ler.

sesemut said...

meh i sambung.. keter moron tu i rasa mmg familiar area sini.
ari tu pon macam tu, x nyabor...
agaknya perut dia beysyor kot ( bahasa perak ni)..

Pink Mama said...

eee...geram betullah sebabnya kurang ajar. Mementanglah kereta dia besar, dia ingat dia boleh nak buli-buli orang.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin