Wednesday, March 5, 2014

Weekend bazaar sana sini

I somehow am so lazy to update my blog lately. Maybe because since I have a Dayre account, it's much easier to update there plus they have all these cute stickers. But my Dayre account is created to log my food intake....it's my food diary hehe...

What are we up to last weekend? 

Oh Saturday pergi hantar Abang's football shoes cause he said Sunday dia ada sports day and he needs his football shoes. I also bought for the boy some foods and mineral water. Dia tak boleh keluar outing so we just pass the things depan pintu guard saja. My poor son ada banyak kesan gigitan nyamuk. This week there's an open day at his college, so hopefully I'll remember to buy for him mosquitoes repellant. Risau jugak sebab sekarang ni musim denggi.
Kalau I belikan dia kelambu agak-agak dia pakai tak?


Abang was happy to see his grandmother. So kami bawak Nenek makan kat Saba. Wow...kena tulis nama okay nak dapat tempat duduk kat Saba tu....so sabar jerlah.

Berbaloi jugaklah sebab sup kambing dia the bomb! sedap gila. They ate the lamb and chicken kabsah while I had the beef kebab. Sedapnyalah hai. This weekend nak ajak ayah budak-budak ni singgah lagilah sebab dah alang-alang kat area tu kan.

Nampak tak gambar polis station tu?. Bibik my sister kena rompak depan Petronas yang ramai orang. Hilang duit, handphone, passport segala. Tu lah degil sangat orang dah kata jangan keluar rumah tapi dia degil. Malaslah nak komen. Udahlah masa my mom call tu I tengah on the way to #femesbazzar kat Kelana Jaya. Potong betul mood tau nak shopping. Siap terserempak dengan Wawa Zainal and Aeril Zafril lagi kat sana. My sister was in Ipoh so we had to help bibik to make report, ganti kunci grill and all cause my mom were afraid kalau2 orang pecah masuk rumah ke cause kunci rumah pun hilang. Boleh pulaklah tukang kunci tu pergi salah rumah malam-malam buta tu. End up my mom tido at our house sebab dia takut.

Sunday pulak after sending my mom home kami singgah The Curve flea market. We bought Adik her a Ukelele last Friday so sekarang kat rumah duk dengar dia memekak dalam bilik praktis. Dia nak tuner for her ukelele, nasib baiklah jumpa kat flea market tu.



kalau I ler I beli that pink hello kitty ukelele hahaha tapi my kids now hates pink and I'm stuck as being Pink Mama. I actually guna nama ni sebab my two girls used to love pink color so much tapi dah besar ni semua tak suka kaler pink. So how? I should change my pseudo name. 


Lepas tu tak reti penat lagi kami ke The Fabulous bazaar pulak kat The Strands. Tak adalah fabulous sangat pun sebab tak banyak barang menarik sangat pun and tak teratur macam flea market The Curve.

I somehow manage to persuade my hubby to join the gym. Bagi dia exercise sikit. Bila the instructor tanya Akak tak nak join ke.....errr....sorry ya Akak ada slip disc tak boleh exercise hehehe.


1 comment:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin