Wednesday, December 3, 2014

Tips membeli murah-murah


Hari ni Akak nak bagi tips macamana nak dapat harga yang murah bila membeli belah.

Tips no 1: Kalau nak membeli barang di bazaar jangan beli awal-awal sangat sebab peniaga banyak masa lagi untuk menjual. So kalau nak beli murah-murah sila tunggu sampai malam last day bila peniaga sibuk nak buat clearance sale nak tutup bazaar. Time ni mesti banyak yang akan mark down harga percayalah.

Tips no 2 : Jangan lupa tawar. Walaupun harga dah tahap clearance sale tapi kalau kita tawar kadang-kadang ada peniaga yang sanggup bagi harga lagi murah. So jangan lupa TAWAR!

Baju yang I beli kat bazaar hari tu RM20 dan tudung satin pun RM20. Amacam berbaloi tak?


1 comment:

Lynn Hamzah said...

berbaloi sangat sangat...hihihihi...untung...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin