Thursday, June 30, 2011

Wednesday, June 29, 2011

Sempena Isra' dan Mikraj

Sempena Isra' dan Mikraj hari ni, Akak letaklah the recent pictures of my dad's umrah  trip.
Sebelum ke Madinah, my dad sempat singgah ke Amman Jordan serta berkesempatan dengan izin Allah untuk melawat Masjidil Al-Aqsa.

Akak nak cerita lebih-lebih pun tak boleh sebab bukan diri sendiri yang pergikan. So marilah kita tengok gambar-gambar sajalah.

Ni pun dapat gambar sebab Akak yang tukang develop gambar. Kalau harap adindaku tu, gambar orang tua berdua tu gi holiday tahun lepas pun tak didevelop lagi sedangkan gambar-gambar semua dalam hard drive laptop dia. 

Suka bapak Akak masa Akak hulur album gambar semalam.

See so easy to make your parents happykan.






tembok pemisah Israel dan Palestin


my superman....nanti I cari my dad's old picture masa dia muda. Sebijik macam Clark Kent hehehehe






dalam kilang membuat Al Quran.
Hanya kaum Adam saja yang dibenarkan masuk. Kaum Hawa mungkin kadang-kadang dalam keadaan tak suci.
In fact my dad got an Al Quran as a souvenier







Raudah


opppsss gambar tak rotate


Gambar-gambar semua ditangkap guna handphone Nokia kecik bapak Akak jer. Hebatkan betapa terangnya =)

Tuesday, June 28, 2011

Ariani sale....hmmm terjebak lagi

Sebenarnya the husband ada appoinment dengan orang dekat Bangi tu yang jauh breakfast sampai Bangi Sabtu lepas. Dah dia jumpa orang, kita pun merayaplah Bandar Baru Bangi tu.
Sekali nampak Ariani....sale pulak tu =)

Ariani yang kat rumah ni tak ada pulak terdetik hati nak pergi walaupun nampak banner sale tu. Sampai ke Bangi baru terbukak hati. Tu pun sebenarnya saja nak buang masa cuci-cuci mata jer. Sekali dah masuk Ariani.....terus menggila ok. Orang pun ramai masa tu.

4 helai for RM150. Apa lagi pilih....pilih....

Akak terjebak jugak akhirnya :'(

Bukan takat 4 helai tudung awning tu jer dik....Akak ko ni terjebak sekali beli tudung Syria selai....but I like!










4 helai tudung awning





ni tudung Syria tu...lawa tak?

Gambar kat bawah ni dua antara 4 tudung awning yang dibeli

Hiraukan muka yang macam tak siap tu. Ialah penat dik. Sabtu Akak kau dari KD pergi Bangi, dari Bangi pergi Shah Alam, dari Shah Alam anak bertuahku yang comel tapi notty sikit tu ajak pergi KLCC. Lepas KLCC Akak ko ni terus flat.....nak balikkkkkkk




terjebak beli corak rimau sebab hari tu ada budak datang interview for receptionist post pakai baju corak rimau ni (a bit inappropriatelah datang interview bank pakai baju macam nak interview sales girl....terus boss rejek ko walaupun budaknya cun melencus kurus selim melim. Tapi kalau pakai tudung corak rimau tak per kot =P).

Lupa nak bagitau, Ariani ada cabutan bertuah. Korang doakanlah Akak korang ni menang grand prize ye =P
- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, June 27, 2011

Sama macam anjing dan kucing

Semalam si kecik tu cakap,

"Mama, Adik nak brother"

So I told her, "You have a brother!"







Reasonnya dia nak another brother sebab












they are like cats and dogs

they fight with each other all the time

So kalau dia ada little brother dia boleh gang with the little brother =D

Bangi Kopitiam

Sabtu lepas berjalan sakan satu KL. Banyak sangat errands kena buat.
Bangun awal pagi dah menuju ke Bangi.

Sampai Bangi kita breakfast dulu kat Bangi Kopitiam.



hello Bangi Kopitiam




Beca lama antara barang perhiasan antik yang ada di Bangi Kopitiam 




Kopitiam ni cosy. Tapi yang penting ada Wifi. So kalau boring-boring boleh browse internet sambil makan-makan dan minum-minum. Service pun laju.



Oh anakku....pagi-pagi lagi dah makan sekerim.
Telur separuh masak 2 biji.



I had wantan mee and prawn wantan soup. Sedap..

Menarik kedai ni sebab banyak barang-barang antik. Sinki basuh tangan pun dari mesin jahit lama as the kaki. Tak ambik gambar sebab segan awww....koser.

Gambar-gambar kat bawah ni semua pun Adik yang ambik lepas kena paksa dengan mama dia =P


peti ais antik dengan vespa lama





kipas, radio and talipon lama




cawan and tin-tin antik
Ada tin susu KLIM. Sapa minum susu KLIM cepat angkat tangan!





radio dan mesin ABC antik. Sekarang ni nak buat ABC dah guna mesin letrik cepat sikit.





Overall....Kopitiam yang direkemen untuk dikunjungi.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, June 25, 2011

Tak bawa Mama sekali

Semalam Adik hantar mms gambar-gambar ni.









Tak bawak Mama
huhu :,(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, June 24, 2011

Gambar dalam passport

The other day, I duk korek passport lama sebab nak renew my passport.
Belek-beleklah passport lama tu. Wahhh jauh jugak perjalanan masa muda-muda dulu, dah ada anak-anak ni jer terbatas sikit. Kalau nak holiday pun kena holiday cuti-cuti Malaysia jer =)

Belek-belek sekali ada gambar Abang. Rasanya masa tu dia baru less than 2 bulan masa tangkap gambar tu untuk endorse sekali dalam my passport.

Alololo...comelnya anak Mama.
Tunjuk kat dia gambar dia masa baby, budak tu emmmm...kan saja.



my niece looks like my sonkan.
Yelah, the apple falls from the same treekan =)


Anyway, I renewed my passport at the Subang Branch, which is located at the Bangunan Glomac. Cawangan tu tak berapa ramai orang usually.1 hour dah siap my passport. Silalah bawak dua keping gambar sekali and to renew for two year is RM100.

I guess that is all for now. Happy Friday. =)

Thursday, June 23, 2011

Bukan juadah berbuka

Ini bukan juadah berbuka saya hari ni tapi lunch semalam dengan bff.




Lasagna dan mango lassi Dave Deli





Mushroom soup






Makcik tu punya chicken chop


Seronok makan sambil memerhati kasut-kasut orang yang lalu lalang :)


-Posted using BlogPress from my iPad

Tukarlah password anda

Semalam saya siap bangun sahur pukul 4 pagi sebab dah niat nak berpuasa.
Elok pukul 6.30 pagi kena food poisoning. Selamat tinggallah puasa....menyelongkarlah cari ubat sakit perut. Alhamdulillah lepas makan ubat sakit perut terus perut ok.

Hari ni Insyaallah...harap-harap tak adalah halangan.

Cumanya hari ni masalah dengan office email. Server kena hacked. Habis semua orang tak boleh masuk email. Lain kali kalau orang suruh tukar password tu, pastikanlah tukar. Jangan malas....kan dah kena hacked.

Tiba-tiba rasa macam hari ni rasa macam hari Jumaat pulak.
Kalau hari Jumaatkan bahagia.



Wednesday, June 22, 2011

Wordless Wednesday


it only takes a baggage trolley to make the kids happy
miss my childhood

Tuesday, June 21, 2011

Have a wonderful week

Assalamualaikum,

Mood berblogging agak kurang lately ni.
So tengok jerlah telatah anak bungsu busuk masam saya ni ya. Kadang-kadang boleh menaikkan darah dengan perangai dia but most of the times she is the one who always come and plant a kiss on my cheek and tell me that she loves me.






Have a wonderful week semua.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin