Sunday, February 28, 2010

First time Khanna

First time semalam ke Khanna Curry House in PJ. Itu pun sebab terlajak ke area seksyen 17 tu cari Eon Bank nak bayar duit kereta. Makan nasi daun pisang kami semalam. Makan tengahari bawah pokok.


Pelayan restoran akan pusing to each table bawak lauk-lauk then kita pilih nak makan apa. Nampak tak bekas tin tu?. Dalam tu ada kari, so senduklah sendiri kari tu.
So yesterday we had ayam goreng, sambal udang,acar timun ...apalagi ehh...tak ingat

Actually kami berdua dah makan nasi lemak pagi tu, sekali Ayah ajak makan nasi daun pisang...ikutkan ajerlah.

I tengah sembang dengan anak I, sekali dengar suara orang tanya kawan dia kat meja belakang kenapa duduk area panas. Pastu I pusinglah nak tengok....sekali Hans Isaac....fuhh hensem tu.....macho...manly (oppss..terlebih sudah)

I letak shoutout kat my facebook, kecoh kejaplah kekawan I semua...derang jeleslah tu =)


yang baju hijau tu Hans. Kalau ikutkan pusing badan jer dah boleh snap gambar Hans tapi seganlah pulak mak...terpaksa mak jadi papparazzi...hehehe.


Hansomenya Hans....cehh...tak habis-habis lagi tu =)
Macam ni kena selalu makan kat Khanna lagilah...mana tau boleh jumpa Hans lagi...hehe

Chap Goh Meh at i-City



I leave you this morning with this youtube video of the fireworks at i-city Shah Alam.
Happy Sunday people....muahhh

Saturday, February 27, 2010

How to fake it

Semua perempuan rasanya nak lawa, nak slimkan. Termasuklah tuan punya blog ni. One of my friends ada bagitau yang dia ada beli corset baru. Dengan kadar segeralah, I pun pergi membeli.

Hari Khamis tu dah alang-alang melepak dengan minah yang baru terjebak dengan iPhone tu kat The Curve, makanya kami teruslah ke Cosway. I tak ada niat pun menjebak dia beli korset ni, sekali minah tu dah tengok I try, dengan dia-dia sekali beli.



ni korset yang kami beli. Mula-mula try tu berpeluh jugaklah kami berdua nak pakai sebab susah gila nak zip. Sampai nak ambik saiz yang besarlah. Tapi ambik saiz yang besar tak serve the purposelahkan nak menutup segala gelebeh...hehehe. Last-last kami berdua ambik size M, itu pun puaslah kempiskan perut. Tapi memang terbaiklah....terus kempis perut jadinya.

kalau nak beli boleh tengok ukuran kat sini.

Kata tokay kedai Cosway tu, mak nyah pun banyak beli corset ni....wah-wah...wah....gituh. Semua nak cas rampinglah tu.

Puas hatilah jugak sebab menyembunyikan perut yang besar...terus feeling ala-ala ramping...hehe. Harga untuk member RM68. Rasa macam nak beli size S lah pulak tetiba...nak makin ramping. Macamlah boleh zip benda tu...hehe.
Kalau ada sapa-sapa nak beli corset ni and your not a Cosway member, I boleh tolong belikan tapi kena tambah RM5 for delivery chargeslah ya. Just email or message me. Tetiba terpromo sebab dah 3 orang pakai benda ni, semua kata puas hati. Semua feeling ala-ala ramping =)

Marilah kita ramping bersama-sama =)

Friday, February 26, 2010

The day the lions came

Yesterday we had lion dance at the office. Guess who's in-charge of coordinating the lion dance?
ME!
I have to tell you that I sebenarnya penakut dengan lion dance ni sebab bunyi gendang dia kuat sangat. Fuhh....rasa berpusing-pusing isi perut ni memikirkan kena bawak the troupe to the whole 3 floors of my office. Dahlah kena bawak tunjuk mana nak pergi semua.


The auspicious time the lion started at 11.28am and ended at 1.28pm.
Pekak jugaklah telinga semalam sebab office space kan macam confine, bunyi tak boleh nak keluar. Memang kena tutup telingalah sebab kuat sangat.
Overall, everybody was excited to see the lion dance sampai semua orang tak jadi kerja duk menengok lion tu.
 
takut tapi gambar tetap ambik jugak


ada 3 lion. Lion tu kena kupas all the oranges and ambik angpow yang sangkut atas ceiling

nampak comellah pulak lion-lion ni sebab they can flap their eyes pastu buat aksi-aksi cute

lion cheeky, bila I nak ambik orange dari mulut dia, dia tutup mulut dia macam nak gigit tangan I. 2 kali pulak tu dia buat macam tu sampai semua collegue I gelak. Kat orang lain dia tak buat macam tu...notty betullah lion ni.

I actually conquered my fear of the lion dance tapi tahun depan janganlah bagi I in-charge lagi bab-bab lion dance ni. Kecut perut jugaklah dibuatnya.

Thursday, February 25, 2010

Jalan-jalan...makan-makan bersama yang baru terjebak

Tajuk sikit punya ya....jangan takut. Ini tidak membabitkan aktiviti-aktiviti yang tidak sihat.
Jumpa minah ini at The Curve. I have managed to convert her to an iPhone user...hehehe.
Minah tu dah dapat iPhone dia apalagi, terover excitedlah nak membeli car chargerlah, casing untuk iPhone dia ler. Mula-mula suggest to her pergi Low Yatt beli barang-barang tu semua sebab Low Yatt murah tapi ada satu kedai IT kat Cineleisure tu pun ada jugak jual barang-barang for iPhone. So yesterday, the two of us apalagi menggediklah pergi sana.

Cantik sangat pemandangan malam kat Cineleisure ni. Tapi ambik gambar dengan iPhone I ni goyang-goyanglah pulak.

Sessi memilih sedang dijalankan. She end up with a red color casing..cantik warna merah


then we had dinner at Little Penang Cafe sambil cuci mata tengok couples dating. Fuhh...macam-macam orang ada...interesting giler tengok orang

ABC and Char kueyteow for me


malam ni lepak lagi kot tapi tak tau kat mana =)

Syok lepak dengan girls only ni jer. Gossip session, makan-makan, cuci mata tengok orang lalu lalang...memang stress freelah.

Wednesday, February 24, 2010

Hilarious

She can't be that dumb rite?.
Kadang-kadang I pun boleh jadi blur bila banyak sangat benda kena handle.
The storm yesterday cause the office main line and back up line down which causes major problems. Cabaran sungguh !

Tuesday, February 23, 2010

Monday, February 22, 2010

Love is in the air

Last Saturday, tanya budak-budak apa yang derang nak buat. They said that they wanted to watch movies. So off to Cineleisure we went tengok cerita Percy Jackson and the Lightning Thief. Boleh tahanlah cerita ni walaupun rasa macam pendek sangatlah pulak. Tapi tak boleh lawanlah cerita Harry Porterkan.

It's still the love mood in The Curve. Just look at our pictures, tetiba terfeeling rasa macam kat Korea pulak.


IMG_8361
IMG_8371
IMG_8376
IMG_8382
IMG_8384
IMG_8389

Yee Sang dinner

Last Thursday, kompeni I ada buat Yee Sang dinner at Yuan Zhuan One World Hotel. It was a 9 course meal. Sedaplah all the food, tasty. Kenyanglah makan banyak. I makan semua accept for the duck and the rice. Tak boleh telanlah duck tu ntah kenapa, maybe sebab tak biasa makan itik agaknya.

DSC03958

we book about 6 tables, 10 per table

DSC03959

DSC03980

my face berminyak sebab lepas kerja terus pergi dinner. Tak sempat nak balik mandi dulu.

DSC03990

we're supposed to toss this as high as possible for goodluck and prosperity tapi meja I semua macam tak bersemangat jer...agaknya sebab semua dah veteren-veteren =)

DSC03994

JAWS.....ahhhh......that's the stim garoupa

DSC03995

that's the duck...nampak macam slimy pulak duck tu

DSC03997

buttered prawn my favourite...yummehhh!

DSC03962

hello...chef. Yup u can actually see them cook cause there's a glass window.

Bapak Dafi AF pun ada that nite tapi dia pergi dinner in the room with his friends rasanya.

Itulah cerita perayaan raya cina saya tahun ini..cehh...ayat macam nak buat karangan sekolah ya.

Happy Monday y'all =)

Sunday, February 21, 2010

Time flies

Today is my mother in laws 40 days

Al-Fatihah

Saturday, February 20, 2010

Still in lovey dovey mood…for me at least.

Last nite, had a dinner/girl talk session with my bff. Duduk berdua pun boleh berejam-jam. Sessi melepaskan perasaan. I faham that sometimes you just need somebody to hear, just hear your feelings and not comment or judge. Kadang-kadang I rasa I’m not the correct person to seek advise especially pendapat I tentang hal-hal putus cinta ni.My advise will always be just move on, sometimes a relationship fails maybe for a good reason. Kalau orang dah tak sudi, tak payahlah nak pujuk-pujuk lagi unless it’s worth the fight. All I can say is that kadang-kadang it’s not worth fighting a men’s ego.

3 kisah heartbreaking in a week can drain me too. But I am grateful for all the love I have in my life.

IMG_1462

IMG_1463

me and one of the love of my life

Friday, February 19, 2010

It's a rollercoaster ride

musim orang patah hati datang lagi agaknya sekarang.
Bersiap sedia untuk tabahkan hati sebab the last round it ate me up. I was the one who become depress sedangkan masalah orang. Rasa macam tak tertanggung mendengarnya....walaupun sekadar mendengar.

Tak perlah selagi my shoulder larat lagi, I lend you my shoulder to cry on. Kalau I dah tak larat nanti...kita nangislah sama-sama.

dinner Yee Sang malam tadi. Lawa toilet One World Hotel.

Thursday, February 18, 2010

Love me on 14th February

14 hb tu kan our Anniversary day. Siang dah seharian kat Gambang Waterpark. Malam my husband was so sweet to take me out for dinner and movies just the two of us.

Dinner at Victoria Station then watch My Valentine at Cineleisure The Curve. Lama dah tak dating 2 orang jer. We went home at 2.30am that day. Teringat kisah dating time tengah-tengah bercinta dulu.

It was really a wonderful day. Next month my birthday pulak ;)

IMG_1406




IMG_1407




IMG_1408




IMG_1410

Note: VS sekarang dah tak best macam dulukan. Rasa macam ada kurang something.

Tuesday in Berjaya Times Square

Cuti 4 hari tak panas bontot duduk rumah. Hari-hari berjalan sakan, I have to tell you it's very tiring tapi tak apalah layan budak-budak dan bapak budak.

Berkurun lamanya I tak jejak kaki kat Berjaya Times Square ni. Banyaknya kedai, tiba-tiba rasa teruja pulak. Lain kali nak datang sini kena datang dengan kawan-kawan atau dating berdua jer baru syok nak shopping keluar masuk kedai. Pergi dengan budak-budak ni mulalah letihlah, laparlah....nak gi main gamelah.

IMG_8172

CNY deco dia cantik warna merah. Striking walaupun dari atas.

IMG_8181

did I tell you guys that I takut dengan lion dance sebab bunyi gendang dia kuat sangat

IMG_8188

the only way to get this little missy to stay put is to give her makeup. Habis eyeshadow MAC haku dikerjakannya =)

IMG_8257

syok pulak mendengar orang menjerit-jerit naik rollercoaster tu. Sendiri nak naik fikir 10 kali. Dulu time muda remaja bolehlah nak naik semua ride, sekarang ni sanggup beri laluan pada orang lain.

IMG_8267

IMG_8262

Macam-macam ada jual kat bawah tu. Masalahnya peniaganyalah kerek giler. Tak nak budge langsung dengan harga derang. I'll take my business somewhere elselah kalau peniaga kerek-kerek ni.

IMG_8311

Ada sapa-sapa nak jalan pergi BTS dengan saya? Angkat tangan =D

Wednesday, February 17, 2010

More of Jeram Kuala Selangor

I love sea. It has this calming effect on me. Unfortunately sayang bila tempat macam Jeram ni kebersihan pantai tak dijaga sangat. It would've been a much nicer place kalau kebersihan pantai Jeram dijaga oleh pihak authority.

Nonetheless, I'll be coming back with my family.


IMG_8063 IMG_8119

IMG_8102

IMG_8104

IMG_8065

IMG_7916

IMG_7912

IMG_7892

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin